+45 96 15 30 00

10. august 2022

Ændringer til efterafgrødeplanen

Ændringer til efterafgrødeplanen skal være på plads den 10. september
Skal der foretages ændringer i efterafgrødeplanen, skal dette være på plads senest 10. september. Såtidspunktet indberettes, hvis der er sået senere end 20. august. Ligeledes indberettes i hvilke marker, de forskellige efterafgrøder ligger, hvis der ændres på planen. OBS! Målrettede efterafgrøder kan KUN flyttes indenfor samme ID15-område.
Ved høst af korn med græsudlæg efter 20. august, skal der også ske en opdatering af indberetningen. Her skal der sættes et kryds for udsat høst af kornet.

Husk at der mindst skal udlægges det areal med efterafgrøder, som er indberettet. Overholdes dette krav ikke, kan det ved en evt. kontrol resultere i træk i N-kvote, grøn støtte samt der er risiko for en krydsoverensstemmelsessag, som ofte er dyr.

Alle der har rettelser eller tilføjelser til ovenstående skal kontakte os senest første uge i september.
Det er nu man skal være skarp på sin plan for efterafgrøder og være forberedt, så en alternativ plan ligger klar, hvis der kan blive brug for ændringer. Vi ved det er svært at få overblik over de planlagte efterafgrøder, så kontakt din konsulent, hvis du er i tvivl.

THOMAS GRAM

Planterådgiver
Mail: tgr@fjordland.dk
Tlf: 9663 0558
TILBAGE TIL NYHEDSARKIVET
mail@fjordland.dk
mail@fjordland.dk
mail@fjordland.dk
printerphone-handset linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram