+45 96 15 30 00

18. maj 2022

Bekæmp rodukrudt i korn

Tidsler, padderokker og andet rodukrudt bekæmpes bedst når de nye skud er godt fremme og der ikke er for mange små nye skud på vej. I denne sammenhæng er det ofte bedre at komme lidt for sent end for tidligt. Tidsler er mest følsomme når de har fået 4-7 blade, planterne vil på dette tidspunkt normalt være 15-25 cm høje.

MCPA-midlerne (Metaxon, U 46 M) har vist gode effekter på agertidsel, agerpadderok, svinemælk og gråbynke. For optimal effekt kræves gode temperaturer og der bør være omkring 14 dage imellem behandling med minimiddel og MCPA for at sikre at sikre at rodukrudtet er i god vækst. Tilsætning af ammoniumsulfat øger effekten på agerpadderok og sandsynligvis også agertidsel.

Behandling med MCPA-midler skal ske senest i st. 39 (faneblad fuldt udviklet), da der ellers er risiko for at skade kernesætningen. MCPA-midlerne er ikke godkendt til brug efter st. 39. Maksdosis for MCPA-midler er 1 L pr. ha

Ved problemer med Kruset Skræppe og Vandpileurt kan anvendes Starane 333 HL 0,3 L/ha i vårsæd og 0,4 L/ha i vintersæd. Disse doseringer er den tilladte maksdosis.

Zypar kan anvendes med 1 l/ha i stadie 31-45 i vårbyg og vintersæd mod Kærgaltetand.

JENS CHRISTIAN LUNDGAARD

Planterådgiver
Mail: jcl@fjordland.dk
Tlf: 9615 3039
TILBAGE TIL NYHEDSARKIVET
mail@fjordland.dk
mail@fjordland.dk
mail@fjordland.dk
printerphone-handset linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram