+45 96 15 30 00

23. februar 2022

ESG-midler - natur - 75% tilskud

Nu blomstrer pil i hegn og skov

I Danmark har vi 8 arter af hjemmehørende pil, og så et utal af krydsninger og importerede arter af pil. Pil blomstrer på lidt forskellige årstid. Men allerede nu er de første pil sprunget og bidrager til at de første bestøvende insekter kan blive tanket op efter en lang vinter. Allerede når temperaturen kommer over 7 grader begynder de første insekter at vågne. Så ser man dem på soleksponerede steder med læ. Det kan være en art som fx vårsilkebi der flyver fra midt i marts. Den har netop pil som fortrukken fødekilde. Den bygger rede i jorden på bare sandede eller grusede sydvendte overflader. Den kan mødes i hele landet.
Pil fås i et utal af farver og former og nogle blomstrer som skrevet tidligt og andre senere på sommeren. Det er nemt at opformere pil, det er bare at tage en 30 cm stump og stikke i jorden, så kommer de villigt.

Det er ikke kun pil der er interessant for insekterne. Arter som mirabel, hvidtjørn, lind og slåen er også rigtig gode arter med masser af nektar.

Insekterne er aktive fra marts til november +/- fra 7-37 grader. Derfor er det vigtigt for dem at have blomstring over hele sæsonen. Især i foråret har de blomstrende træer en vigtig rolle. Helt hen i november kan det også være vanskeligt for de sent flyende insekter at finde føde. Men på den tid af året blomstrer en art som vedbend. Den blomstrer først i november. Den har andre positive egenskaber, den giver nemlig godt dække til overvintring for de arter, da den er stedsegrøn. Du kan være heldig at den lille fine skovblåfugl lægger sine æg på knopperne af vedbend og efterfølgende forpupper sig mellem bladene. Også råvildtet har meget glæde af den på de kolde vintre.

Har du fået lyst til at plante mere på din ejendom til glæde for insekterne, vildtet og mere variation i landskabet, så kan du søge ordningen ”Plant for vildtet”, eller følge linket her, her kan du hente 75% støtte til 39 forskellige hjemmehørende plantearter. Ansøgningsfristen er i år 30. april til efterårsplantning i 2022 og 31. oktober til forårsplantning i 2023.
Tilbage til vores nyhedsarkiv
"Har du spørgsmål til ordningen, er du velkommen til at kontakte mig"

ANNA WORM

Projektleder for grøn omstilling
mail@fjordland.dk
mail@fjordland.dk
mail@fjordland.dk
printerphone-handset linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram