+45 96 15 30 00

7. juli 2022

Gylleanalyser til efteråret 2022

Husk at tage få analyseret din gylle når du udbringer den i efteråret til din vinterraps.
Flere og flere gør brug af efterafgrøde alternativet ”Præcisionslandbrug” og her skal der forelægge en gylleanalyse for hver gylletank der tildeles gylle fra, udtaget inden tildeling og anvendt i gødningsplanlægningen. Den klare anbefaling er, at man altid får analyseret sin gylle, men skal du gøre brug af alternativet skal det altså gøres!
Beregne din faktiske gylleeffekt
Når du udbringer gylle, er der normer for hvor meget dette belaster dit gødningsregnskab, men får du faktisk det ud af det som der beregnes?
På hjemmesiden https://gylleeffekt.dlbr.dk/ kan du få en beregnet udnyttelses effekt baseret på vejr data for netop din lokation. Det er tilladt at anvende denne effekt i gødningsplanlægningen, så længe normerne bruges til gødningsregnskabet.
Så ønsker du dig en mere præcis gødningsplan, så bør Gylle Effekt være en del af dine bogmærker, hvad enten det er på computeren, mobil eller tablet.
Laboratorie skifte
Fjordland skifter alle gylleanalyser fra OK Laboratorie til Euro Fins, til håndtering af gylleprøver til sæson 2022/23. Dette skyldes at OK Laboratorie desværre ikke er akkrediteret og gylleprøverne derfor ikke må bruges i ”Præcisionslandbrug” til efterafgrøde alternativet.
Med skiftet kommer der en lidt længere behandlingstid på prøverne end man tidligere har været vant til fra OK Laboratorie, men for at undgå at evt. udtagne prøver bliver underkendt eller at man pludselig ikke kan bruge de muligheder der er, fordi prøven er analyseret hos OK Laboratorium, er alle analyser altså flyttet til Euro Fins fremadrettet.

Jesper Vestergaard

Planterådgiver
Mail: jve@fjordland.dk
Tlf: 9615 3036
TILBAGE TIL NYHEDSARKIVET
mail@fjordland.dk
mail@fjordland.dk
mail@fjordland.dk
printerphone-handset linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram