+45 96 15 30 00

1. juni 2022

Hvedegalmyg

Bekæmpelse kan blive aktuel indenfor en uge
Der er ikke behov for bekæmpelse af hvedegalmyg endnu. Bekæmpelse kan dog blive aktuel indenfor en uges tid. Der varsles temperaturer på +20 grader fra næste uge – så hvis der er fanget mange myg i fælderne i næste uge, kan bekæmpelse blive aktuel på ejendomme med megen hvededyrkning og erfaringsvise problemer med hvedegalmyg.

Forekomsten af orangegule hvedegalmyg følges via feromonfælder på ca. 55 lokaliteter på landsplan, heraf 5 i vores lokalområde Der er pt. Ingen hvedegalmyg i fælderne i vores område.
Følgende sorter er resistente mod de orangegule hvedegalmyg hvorfor bekæmpelse aldrig er aktuel: Champion, Heerup, KWS Firefly, KWS Scimitar, LG Initial, LG Skyscraper, Pondus, RGT Bairstow, RGT Saki, SY Insitor og Sheriff. I sortsblandinger anbefales bekæmpelse ikke i blandinger med mindst 2 resistente sorter, dvs. bekæmpelse anbefales ikke i blandingen Power Mix (Pondus, RGT Saki, Momentum).

Hveden er modtagelig for evt. angreb fra omkring svulmning af fanebladets bladskede til begyndende blomstring (vækststadie 43-61). Galmyggene har de bedste betingelser for at komme op af jorden, hvis jorden er fugtig op til skridningen. De har de bedste betingelser for æglægning i hveden, hvis det er vindstille, tørt og lunt vejr ("grill-vejr") omkring skridning. Det nuværende ustadige vejr er således ikke gunstig for hvedegalmyg.

Skulle behovet opstå anbefales bekæmpelse med: 0,15-0,2 l/ha Mavrik/ Evure Neo eller 0,3 l/ha Lamdex.

Du kan følge forekomsterne af hvedegalmyg på registreringsnettet.

Michael Riis

Planterådgiver
Mail: mri@fjordland.dk
Tlf: 9618 5725
TILBAGE TIL NYHEDSARKIVET
mail@fjordland.dk
mail@fjordland.dk
mail@fjordland.dk
printerphone-handset linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram