Blandt de rigtig gode arter til at understøtte den danske bestøver biodiversitet, bør blåhat og kællingetand særligt fremhæves. De har begge en række insekter tilknyttet der er oligolektiske (helt afhængig af netop den plante for at kunne overleve). Over 100 forskellige arter lever af bladene på kællingetand bl.a. flere af de smukke blåfugle, og endnu flere bestøver besøger den, med stor fornøjelse. Blåhat har også flere arter tilknyttet, bl.a. blåhat jordbi der skal bruge pollen fra blåhat til sine larver, blåhatlanghornsmøl, og blåhat hvepsebi, der lever at blåhat jordbiens larver. Desuden besøges blåhatten af en masse enlige bier, humlebier, sommerfugle og svirrefluer mv.
Blandt de andre gode arter kan nævnes almindelig røllike, rundbælg, cikorie, musevikke (som er larveplante for isblåfugl), lucerne, vild gulerod, vild kørvel, rødkløver, hvidkløver og hvidokseøje.
Når du skal sammensætte en blanding af blomster, skal du tænke på at der skal være blomstring over hele sæsonen. De første insekter er aktive når temperaturen rammer 7 grader, så der er typisk insekter fra marts til november. For at leve op til kravene for blomster og bestøverbrak, skal plantningen være veletableret. Det kræver at du udsår planter, der passer til marken. Så vælg også plantearter efter jordtype og fugtighed.
Hvis du vil vælge en nemmere løsning, kan du vælge at købe færdige blandinger til formålet. DSV har en blanding der dækker både blomster og bestøverbrak. Denne skal udsås med 10-15kg/ha. Med den skal du dog være opmærksom på at den hovedsageligt er blandet af ikke danske arter, og primært giver mad til honningbier. Dog indeholder den hvid- og rødkløver.
DLF har to tilsvarende blandinger, MFO Bestøverbrak, udsås med 6-8 kg/ha, denne indeholder ligeledes primært ikke danske arter, dog rød- og hvidkløver.
DLF har også
en pollen og nektarblanding, der er udviklet i samarbejde med dansk biavlerforening. Denne indeholder også kællingetand, der er en rigtig fin art at få ind. Denne udsås med 15kg/ha.