+45 96 15 30 00

13. marts 2024

Jord på vejen

Med forårsarbejdet kommer også risikoen for jord og husdyrgødning på vejen. Det er til gene for øvrige trafikanter, men kan være svært at undgå. Man bør vise hensyn og huske på, at den der efterlader jord på vejen, har også ansvaret for straks at fjerne det igen. I en del tilfælde vil det være svært at rengøre vejen straks under forårsarbejdet fx ved gyllekørsel hvor der som regel er mange kørsler, i de tilfælde skal vejen renses hver dag når arbejdet afsluttes. Kommer der meget jord eller gylle på vejen skal den rengøres løbende i løbet af arbejdsdagen.
Husk, hvis du sviner vejen til med jord fra gyllevogne eller andre redskaber, så skal du huske snarest at rydde op efter dig.
Husk at skilte om jord på vejen mens arbejdet foregår.
For at gøre medtrafikanter opmærksomme på den fedtede vejbane, skal der opstilles advarselstavle om "Glat vej" med en dertilhørende undertavle "Jordkørsel" i begge retninger med 150-200m afstand der, hvor vejen er fedtet. Skiltet kan ofte lånes hos kommunens tekniske forvaltning.
Har du spørgsmål eller ønsker du sparring, er du altid velkommen til at kontakte din planterådgiver...

SUSANNE FRYDENDAL NIELSEN

Planterådgiver
TILBAGE TIL NYHEDSARKIVET
mail@fjordland.dk
mail@fjordland.dk
mail@fjordland.dk
printerphone-handset linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram