+45 96 15 30 00

20. april 2022

Svampebekæmpelse i triticale

I triticale skal der især holdes øje med angreb af rust samt meldug da flere sorter er modtagelige.
Under gunstige forhold (let jord, sen såning, tæt, kraftig plantebestand og læ) kan de fleste sorter angribes af meldug. Ved mere udbredte angreb af meldug har der været god rentabilitet i meldugbekæmpelse i triticale. Ved meldug anvendes 0,15 l/ha Talius.

Det er vigtigt i gulrustmodtagelige sorter at vælge løsninger med god effekt mod rust. Forsøg og erfaringer viser, at den bedste effekt mod rust opnås ved bekæmpelse af meget svage angreb. Ved bekæmpelse af kraftigere angreb opnås både dårligere effekt og en kortere virkningstid, også selv om der anvendes en højere dosis. I strækningsfasen kan ved højt smittetryk kun forventes en virkningstid på 14 dage. Rækkefølgen for midlernes effekt mod gulrust er Orius Max/Folicur Xpert/Prosaro/Proline Xpert/Comet Pro/Proline/Propulse, hvor førstnævnte midler har bedst effekt. Vær opmærksom på, at der som angivet er begrænsninger på antallet af behandlinger for flere af midlerne og krav om minimumsafstand mellem 2 behandlinger.

Bekæmpelse af svampesygdomme i triticale kan være aktuel til omkring blomstring (vækststadium 65)

Især i triticale skal der være stor opmærksomhed på de nye triazolreglers begrænsninger.
"Kontakt din planterådgiver hvis det giver anledning til spørgsmål"

Thomas Gram

Planterådgiver
TILBAGE TIL NYHEDSARKIVET
mail@fjordland.dk
mail@fjordland.dk
mail@fjordland.dk
printerphone-handset linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram