+45 96 15 30 00

24. maj 2023

Vanding slut maj

Intet i vejrudsigten tyder på at vandunderskuddet nulstilles...
Der er kommet lidt vand, men slet ikke nok til at stoppe med at vande, og der er ikke noget i vejrudsigten der tyder på at vandunderskuddet bliver nulstillet. Derfor skal vandingsmaskinerne holdes i gang så man ikke kommer for meget bagud.
Herunder er udskrift fra markolines vandingsmodul. Her kan det ses at vinterraps og vinterbyg på JB 1 er på et vandunderskudsniveau der nu koster udbytte, så de skal prioriteres. Der er naturligvis forskel på hvor meget nedbør der er faldet det skal der tages højde for. Det anbefales at bruge vandingsmodulet i markoline eller Farmtracking til at holde øje med sine vandinger.
Hvis den sorte rombe er i det grønne felt, er der ikke behov for vanding. Hvis romben er i det gule felt, så er der behov for vanding. Hvis romben er i det røde felt, så mangler der så meget vand, at afgrøden allerede har taget skade.

LEO BAJLUM

Planterådgiver
TILBAGE TIL NYHEDSARKIVET
mail@fjordland.dk
mail@fjordland.dk
mail@fjordland.dk
printerphone-handset linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram