+45 96 15 30 00

11. september 2024

Vi skal stadig passe på, når vi sprøjter med prosulfocarb

Nu er såningen af vintersæd gået i gang, og en af de næste vigtige opgaver er ukrudtsbekæmpelsen i efteråret. Det er her vi skal udnytte midler som er resistensbrydere. Boxer/Fidox/Roxy/LFS prosulfocarb- eller prosulfocarb som aktivstoffet hedder, er et af nøgleelementerne i efterårets ukrudtsbekæmpelse. Der er dog nogle forholdsregler der skal følges ift. Prosulfocarb, så der ikke sker vindafdrift og fordampning der kan afsættes på blandt andet frugt og grønt.

Prosulfocarb er meget vigtig når man skal bekæmpe græsukrudt i vintersæd, det er en god resistensbryder da det er et andet aktivstof, end det vi ellers bekæmper græsukrudt med. Det er derfor vigtigt vi får lov til at beholde det. Der er gennem en årrække fundet rester af prosulfocarb på frugt. Det skal vi helst undgå fremover da det ellers kan betyde at midlet bliver forbudt.

En række anbefalinger skal følges når man bruger midler med prosulfocarb.

Det anbefales ikke at bruge de omtalte midler hvis middeltemperaturen er over 15 grader – og der må maksimalt være 18 grader midt på dagen. Hvis temperaturen er højere, bør man dele sprøjtningen så man først bruger DFF eller Mateno Duo og så venter med Boxer/Fidox/Roxy til temperaturen er under det anbefalede.
SE FAKTAARK FOR KORREKT BRUG AF PROSULFOCARB
For at hjælpe med at finde ud af hvornår der er størst mulighed for at undgå fordampning af boxer, har syngenta udviklet en APP der er et godt hjælpeværktøj. Den viser med farver hvornår det anbefales at sprøjte og hvornår det frarådes. Appen hedder Spray Asist.

Det ser ud til, at der i uge 38 kunne komme nogle dage med lav temperatur og gode vindforhold, hvor der kan behandles med prosulfocarb.
Se forslag til ukrudtsbekæmpelse i tidligere artikler:
UKRUDTSBEKÆMPELSE I TIDLIGT SÅET VINTERHVEDEUKRUDTSBEKÆMPELSE I TIDLIGT SÅET VINTERBYGUKRUDTSBEKÆMPELSE I TIDLIGT SÅET VINTERRUG
Har du spørgsmål eller behov for sparring, er du altid velkommen til at kontakte din planterådgiver...

LEO BAJLUM

Planterådgiver
TILBAGE TIL NYHEDSARKIVET
mail@fjordland.dk
mail@fjordland.dk
mail@fjordland.dk
printerphone-handset linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram