+45 96 15 30 00

7. juni 2023

Vinterhvede - afsluttende svampebekæmpelse

Undlad at bruge flere penge på bekæmpelse af Septoria i år.

Året 2023 ligner desværre mere og mere tørkeåret 2018. Og med en vejrudsigt uden regn, så langt vi kan se, bliver situationen ikke bedre med det første.

Som det eneste år kom 2018 ud med negativt merudbytte for svampebekæmpelse i vinterhvede. Vores anbefaling er derfor at undlade den sidste aksbeskyttelse. Generelt har vi meget sunde sorter og sortsblandinger, og der er meget lavt angreb af septoria på de 4 øverste blade i hvedemarkerne. Der er ingen smitte sket i hele maj måned, så septoria kan ikke nå at få en betydning i år.

Angreb af gulrust er også lave i år, så risikoen er lav, men udviklingen skal følges i de modtagelige sorter: Zyatt, Herup, Stokes, Ekstase og sortsblandingen Wheat Mix Star.

Brunrust har kun betydning i Sønderjylland og kystnære områder i det sydlige Danmark. I Nordvest Jylland har vi ikke betydende angreb af Brunrust.

Aksfusarium og Hvedebladplet kan ved pløjefri dyrkning og forfrugt vinterhvede være aktuel. Smitten sker under fugtige forhold under blomstring. Vurder behov i hver enkelt mark.
Kontakt din planterådgiver, hvis du har behov for sparring...

PETER WESTPHAEL

Planterådgiver
TILBAGE TIL NYHEDSARKIV
mail@fjordland.dk
mail@fjordland.dk
mail@fjordland.dk
printerphone-handset linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram