+45 96 15 30 00

20. december 2023

Virkemiddelvælger 2024

I forbindelse med markplanlægningen til sæson 2024 bliver det mange steder nødvendigt at tænke i alternativer for at opfylde de øgede efterafgrødekrav. I den forbindelse kan der være god inspiration at hente i ”Virkemiddelvælgerne”.

Virkemiddelvælgeren giver et bud på hvordan efterafgrøder og alternativer kan sammensættes, set ud fra et økonomisk synspunkt. Der beregnes på et normalt år, så hvis der er stor forskel i dit areal fra 2023 til 2024 vil modellen ramme ved siden af. Det er også en forudsætning for modellens beregninger at efterafgrøderne kan og bliver etableret rettidigt og efter reglerne.

De forskellige virkemidler har fået beregnet en pris pr. ha efterafgrøde ud fra prisprognosen fra september 2023.
Hvis du logger ind på landmand.dk kan du finde Virkemiddelvælgerens bud på efterafgrøder og alternativer på din bedrift.

Du kan se et eksempel på et forslag her:
Fjordland vil opfordre dig til at prøve Virkemiddelvælgeren som inspiration til din markplanlægning i starten af det nye år. Algoritmen i Virkemiddelvælgeren kan selvfølgelig ikke give dig et bedre svar, end det data den har at regne ud fra. Derfor skal forslaget også ses som en inspiration til hvilke muligheder der er for at opfylde efterafgrødekravene, mere end en endegyldig løsning. 
Du kan herefter diskutere forslaget med din planterådgiver.
Du kan læse mere detaljeret om virkemiddelvælgeren her
LÆS OM VIRKEMIDDELVÆLGEREN HER
Hvor du også kan finde svar på en række ofte stillede spørgsmål om virkemiddelvælgeren.
Har du behov for sparring eller hjælp til virkemiddelvælgeren, er du altid velkommen til at kontakte din planterådgiver...

JENS CHR. LUNDGAARD

Planterådgiver
TILBAGE TIL NYHEDSARKIVET
mail@fjordland.dk
mail@fjordland.dk
mail@fjordland.dk
printerphone-handset linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram